3.d klases garšīgā ekskursija

07
Oktobris 2019

Vispirms gide skolēnus aizveda uz kartupeļu noliktavu, kur bērni uzzināja daudz vērtīgas informācijas par to, kā ražotnē sākas kartupeļu pārvērtību cikls. Ekskusija turpinājās mācību telpā. Nodarbības vadītāja organizēja sarunu par uztura pamatprincipiem, par to, ka čipsi ir našķis, kurš nevar aizstāt pamatēdienu. Skolēni stendos iepazinās ar plašo ražotnes produkcijas klāstu, uzzināja, ka pirmais “Ādažu čipsu” produkts bija kartupeļu salmiņi.

Interesanti visiem bija ar īpašām brillēm doties virtuālajā 360 grādu ceļojumā pa ražotni un iepazīt čipsu ražošanas procesu no kartupeļu šķirošanas līdz gatavās produkcijas nokļūšanai plauktos. Turpinājumā skolēni darbojās radošajā darbnīcā, kurā katrs, izmantojot čipsu bāzi un četras individuāli izvēlētas garšvielas no plašā piedāvājuma klāsta, radīja savus čipsus ar īpašo garšu. Ekskursijas noslēgumā notika “Ādažu čipsu” degustācija. Dodoties mājup, skolēni atzina, ka ekskursija bija interesanta un garšīga!

 

Skolotāja Valda